dijous, 25 d’octubre del 2012

EXPOSICIÓ FOTOGRÀFICA: L'HORT DELS VILAR

El pròxim 26 d'octubre a les 19,30 h s'inaugurarà una exposició fotogràfica a la Casa del Comte Zanoguera titulada “L'hort dels Vilar, imatges del nostre passat”.
L'interés d'aquesta exposició residix en múltiples vessants. D’una banda es podrà observar la quotidianitat d'una família burgesa, els Vilar, que van ser els propietaris d'una gran casa a Alboraia durant més de 100 anys. També veurem com a través de l’evolució d'aquesta propietat podem rastrejar en la història del nostre poble els residus de la propietat senyorial en el sistema de tinença de la terra i per últim, descobrirem a un autor desconegut, un fotògraf aficionat, dels anys 20 del passat segle, que mereix ser tingut en compte: José Vilar Martínez. 
La casa i l’hort estaven situats al carrer de les Fonts, actual carrer Colom. Durant un seguit d'anys  l’església serà la propietària de la casa, però els esdeveniments polítics i socials del segle XVIII i XIX, la desamortització, l’eliminació de l’emfiteusi... faran que la propietat passe a la incipient burgesia valenciana...

Tota la informació en aquesta pàgina web de l'Ajuntament.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada